Stichting Het Oranje Comité Breda

Spelregels kindervrijmarkt

We willen niet op voorhand de feestvreugde wegnemen, maar er zijn nou eenmaal een aantal spelregels waaraan ieder  zich moet houden tijdens de kindervrijmarkt.

Dit omdat we hierover afspraken hebben gemaakt met o.a.

de Gemeente Breda, of omdat we moeten voldoen aan landelijke wetten en regels.

 Het is alleen aan kinderen (tot ongeveer 17 jaar) toegestaan om goederen, muziek of theater aan te bieden voor geld. Ouders mogen hun kinderen hierin -op de achtergrond- wel begeleiden. Het is dus niet de bedoeling dat zij de spullen verkopen voor hun kinderen (of zichzelf). Bovenstaande geldt ook indien de opbrengsten van de activiteit bedoeld zijn voor andere kinderen   (bijvoorbeeld een stichting voor kinderwelzijn o.i.d.)

 •  Er mogen alleen gebruikte goederen worden verkocht waarvan we mogen aannemen dat de kinderen die spullen zelf hebben kunnen verzamelen en vervoeren. Dus geen nieuwe, ongebruikte spullen of bijvoorbeeld meubels.
 • Het verkopen of aanbieden van dranken of etenswaren is niet toegestaan.
 • Gebruik van gasflessen en koken en/of braden in het park is ten strengste verboden.
 • Het is niet toegestaan om met auto''s, motoren of aanhangers in het park te komen, zelfs niet om te laden of te lossen. Dit geldt ook voor aanhangers die worden losgekoppeld en handmatig worden voortbewogen.
 •  Het stoppen en/of parkeren voor de ingangen van het park Valkenberg is niet toegestaan. Dit omdat dit doorgangen zijn voor de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance).
 • Hou er met het parkeren van uw auto rekening mee dat de normale regels gelden. Parkeert u dus niet op plaatsen waar dat niet is toegestaan en doe geld in de parkeermeter indien u op een betaald parkeren plaats staat. De politie zal verbaliserend optreden! 
 • De ingangen en de paden dienen vrij te blijven van uitstallingen.

 Lokaties die door het Oranje Comité zijn afgezet kunnen niet worden ingenomen, omdat daar attracties, straattheater of andere voorzieningen geplaatst zullen worden. 

 • In een straal van 100 meter rond het standbeeld "de Vlucht" mag er niet met eieren worden gegooid. Als je activiteiten met eieren houdt, leg dan onder het "doel-bord" een zeil, zodat je aan het einde van de dag het grootste deel van de eierschillen eenvoudig kunt opruimen (wat ook de bedoeling is).
 •  Alleen het gebruik van ongekoppelde partytenten (max 3x3 meter, maximaal 3 zijden afgesloten) of kleine koepeltentjes is toegestaan. Iedere andere tent is niet toegestaan (zelfs niet als er bijvoorbeeld geen zijwanden worden gebruikt). Let ook op de regel die hieronder staat:
   Er mag niets aan, op of in bomen worden bevestigd.
   Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.
   De Kindervrijmarkt begint om 11:00 en eindigt om 17:00 uur.
 • Afval hoort thuis in de vele afvalbakken die in het Valkenberg staan opgesteld. Hou ons park schoon!
 •  Bij het vertrek van de Kindervrijmarkt moeten verkoop-restanten mee terug naar huis worden genomen, of worden aangeboden bij de vuilniswagen die omstreeks 17:00 uur bij de ingang richting Station zal staan. Laat de plaats die is gebruikt weer netjes achter!
 •  Op bovenstaande regels zijn door Het Oranje Comité Breda uitzonderingen gemaakt voor ons bekende organisaties en/of personen. Dit omdat zij anders niet aan hun deel in de uitvoering van de organisatie kunnen voldoen.