Een mooier officieel begin van Koningsdag dan in Breda is volgens ons haast niet mogelijk. 
 Er is immers maar één stad waar u tijdens Koningsdag 
getuige kunt zijn van de ' Buitengewone Vlaggenparade'  
en wel op het Kasteel van Breda.

De commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), nodigt u dan ook van harte uit om daar bij aanwezig te zijn. Tijdens de Buitengewone Vlaggenparade zal de commandant van de NLDA, in het bijzijn van de Burgemeester van Breda en natuurlijk van u, het appèl afnemen bij de cadetten.
Dat gebeurt vanzelfsprekend volgens militair ceremonieel protocol, en dat zit net wat complexer in elkaar dan de voorgaande regel doet vermoeden. Gelukkig krijgt u uitleg over het precieze verloop van het appèl, want het is immers wel zo leuk als u weet wie waar staat en waarom..
Bij de Buitengewone Vlaggenparade hoort ook muziek, en die wordt als vanouds verzorgd door de Nassau Harmonie, in samenwerking met het Cadetten Tamboer Korps Prins Bernhard.
Uiteraard zullen zij u ook muzikaal ondersteunen tijdens het zingen van het Wilhelmus als de vlaggen worden gehesen, en natuurlijk bij het ten gehore brengen van het Bredase Volkslied.
Na het officiële gedeelte wordt u allen uitgenodigd op de binnenplaats van het Kasteel.
Daar staat voor ieder een lekker kopje koffie klaar en heeft u de gelegenheid om nog even na te praten, terwijl u ondertussen geniet van een optreden  van de Naussau Harmonie en Cadetten Tamboer Korps.
 
Wilt u ook bij het officiële begin van Koningsdag in Breda zijn? 
 kom dan naar de Buitengewone Vlaggenparade op de KMA
De aanvang is om  09:55 stipt, maar u kunt alleen tussen 09:00 - 09:45 toegang verkrijgen tot de Parade, neemt U wel een geldig legitimatie bewijs mee