Modelbouw


 Het klinkt tegenstrijdig, maar wie het heeft gezien weet exact wat er wordt bedoeld: de schaalmodellen van trucks en schepen en treinen. Met veel geduld, precisie en met oog voor detail zijn trucks , treinen en schepen op schaal nagebouwd. In veel gevallen zijn zelfs de kleinste onderdelen met de hand gefabriceerd, want we hebben het hier niet over 'kant-en-klare' bouwpakketten die je bij de gemiddelde speelgoedwinkel kunt kopen.

Wat het nog bijzonderder maakt: een aantal van deze modellen kunnen ook daadwerkelijk rijden of varen. Voor de modelschepen wordt er daarom een tijdelijke 'Breda Marina' ingericht (een waterbak van zo'n 6 x 4 meter) en voor de trucks wordt een modelbaan opgebouwd van vergelijkbare afmeting. Zo kunnen radiografisch bestuurd de scheepsmodellen hun rondjes varen en laden en lossen de bulldozers het zand op trucks die het weer verder transporteren (als ze niet in de file komen te staan tussen de andere vrachtwagens). Maar vergeet vooral ook niet te kijken naar het gedetailleerde schilderwerk op de trucks en schepen. Soms al een kunstwerk op zich  

Modelspoorvereniging de Drechtsteden komt met een mobiele modelbaan met de afmetingen van 7,50 x 4,50 mtr.  Een must om te zien..

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb