Kindervrijmarkt

Kinderen uit Breda en wijde omgeving weten vast al waar zij willen zijn op 27 April .... ongetwijfeld in het Stadspark Valkenberg. Want dat is op Koningsdag "the place to be" voor kinderen. Er zijn namelijk allerlei leuke dingen te doen zoals klimmen op een heuse klimwand, of een rondje varen met een reddingsboot van de Reddingsbrigade Breda. Of misschien spring je liever op een springkussen of draai je een rondje in de draaimolen. Het kan allemaal... vaak gratis, soms tegen een kleine vergoeding.

Maar waar het Valkenberg vooral bekend om is, is de Kindervrijmarkt die er jaarlijks wordt gehouden. De jongste ondernemers van Nederland kunnen er namelijk proberen om de spullen die zij zelf niet langer gebruiken aan de man of vrouw te brengen. Maar er is uiteraard ook plaats voor kinderen die muziek willen maken, die bijvoorbeeld als ''levend standbeeld'' het park willen opfleuren of die u uitdagen om tegen een kleine vergoeding een spelletje te doen. De laatste jaren hebben we al heel wat leuke en originele dingen zien gebeuren in het park, en we verwachten dat dat dit jaar niet anders zal zijn. Wij kijken er al naar uit.Uiteraard is het voor de oudere jongeren onder ons ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze vrolijke plaats. Want tussen alle bedrijvigheid door zijn er ook nog diverse bands die optreden en door het park lopen. Bent u vermoeid van alle indrukken, dan kunt u rustig bijkomen op het Centrale Terras. Oh ja... vergeet niet wat kleingeld mee te nemen: voor slechts een paar euro kunt u namelijk al heel wat kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.Voor de kinder vrijmarkt zijn er een aantal spelregels. 
Kijkt u ze op uw gemak even na.

Voor alle zekerheid alvast drie belangrijke:

1. Alleen kinderen (tot ongeveer 17 jaar) mogen dingen verkopen of aanbieden in het park.
2. Alleen gebruikte spullen die kinderen zelf hebben kunnen verzamelen en vervoeren mogen worden aangeboden. Nieuwe producten of meubels vallen daar bijvoorbeeld buiten.
3. Etenswaren of dranken mogen niet worden verkocht. Gebruik van gasflessen en koken en/of braden in het park is zelfs ten strengste verboden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb